Představuji vám 
Divine Herbal Cream!

12. března 2019
Autor: Eva Plchová


Ručně míchaný božský krém z nejvzácnějších rostlinných extraktů, esencí a vitamínů, který prostřednictvím lehké emulze z růžové vody prostupuje do hlubokých vrstev pokožky a působí proti stárnutí. Za zrodem stojí opět Inéz Cusumano, zakladatelka MCELY BOUQUET a Chateau Mcely.

Kosmetiku MCELY BOUQUET používám od jejího úplného počátku (2010) a vždy jsem toužila po opravdovém lehkém krému, který mohu použít i ráno a bez problémů se pak nalíčit. Dočkala jsem se. Krém to není ledajaký. Když Inéz Cusumano něco dělá, tak to dělá pořádně. Bez kompromisů, ústupků, s touhou po dokonalosti, ke které vede dlouhá cesta. Tato trvala více jak pět let. Testovala jsem v průběhu vzniku krému několik vzorků a nyní je tu finální „Divine Herbal Cream“. Dokonce ho v mých dlaních nafotil fotograf pro promo účely v zámecké laboratoři. Vnímám, že je opravdu Božský. Etiketou, tmavým ochranným prastarým ultrafialovým sklem, a hlavně cenným obsahem s mystickým nádechem.


Vybrala jsem pro vás TOP zajímavé informace k božskému krému. Tady jsou!

  1. Ručně míchaný s velkou láskou
  2. Prastará alchymistická receptura prvního antického galenického krému klášterních mnichů
  3. Velmi náročný a pracný ruční postup
  4. Věděli jste, že výtažky z bylinek zpracováváme pro naši kosmetiku i několik měsíců?
  5. Hluboké omlazení pleti
  6. Vzácný účinný obsah
  7. Nejčistší ingredience, které prošly nejčistším zpracováním
  8. Minimum vody do 30%
  9. Překvapilo mě, že běžně krémy obsahují až 70% vody!
  10. A když voda, tak jen růžová vznikající při destilaci okvětních plátků růží
  11. Zajímavostí je, že naše vlastní testy jednoznačně ukázaly, že růžová voda produkt nerozkládá, a to je jeden z důvodů, proč nepotřebujeme konzervanty. Běžná voda totiž rozloží produkt velmi snadno.
  12. Minimální trvanlivost 9 měsíců při skladování v konzistentní teplotě maximálně do 25 stupňů
  13. Zaujala mě jedna Inézina poznámka. Začínají se totiž objevovat ledničky určené do koupelen. Ideální způsob skladování přírodní kosmetiky. Konzistentní optimální teplota v létě i v zimě, která krém uchová i bez konzervantů dlouhou dobu.

Otázka pro Inéz Cusumano: „Co je pro Vás na božském krému nejvzácnější?“

„Jeho vzácnost jednoznačně spočívá v ruční výrobě a prastaré receptuře klášterních mnichů. Zkoušeli jsme i strojovou výrobu, ale výsledek je tak jiný, úplně rozdílný efekt. Naše ruce prostě stroje nenahradí a vaše pleť to pozná. V tom tkví výjimečnost celé naší kosmetiky. Také jsem se nenechala zlákat běžnou bílou hladkou texturou krému, která svědčí o určitém stupni chemického zpracování. Vždyť přeci heřmánek není bílý, tak proč to vyžadovat a měnit přírodu? Náš krém je prostě zelenkavý a já ho takto miluji.“

Božský původ

Receptura na „Divine Herbal Cream“ se dlouho hledala. Inéz našla jen jediný způsob, kterým šel krém vyrobit bez kompromisů. Je to opravdu vzácná receptura. Pochází totiž ještě z dob Antiky. Galenický krém byl prvním krémem na světe a vznikal pod rukama mnichů v tehdejších klášterech. Tento náročný způsob umožnil zůstat věrný všem našim přírodním principům a dopřál nám lehčí konzistenci.

Božský obsah a účinky

Sedmikráska, heřmánek, měsíček, růžová voda, meruňkový olej, šípkový olej, jojobový olej, včelí vosk a další voňavé vzácné poklady….
V naší tajné receptuře je jich celý seznam.
Křehké přírodní ingredience se nepoškozené propojují s plnohodnotným vitamínem C a E (použití vitamínů nejvyšší kvality je pro nás novinkou), v lehké ale výživné emulzi z růžové vody, šípkového oleje a včelího vosku. V této podobě mohou prostoupit do hlubších vrstev pokožky, kde napomáhají tvorbě kolagenu a neutralizaci volných radikálů. Tím dochází k rychlejší obnově buněk a pleť se vyhlazuje a projasňuje.

Božské balení vlajkové lodi MCELY BOUQUET

Pssst zatím je to tajné…

Hlavním námětem etikety a poetické krabičky „Divine Herbal Cream“ je ptáček s listy z růžových lupenů, který píše nový zámecký příběh. Odtajňujeme tím i malý střípek z připravovaného pokračování o princezně Nely. Zatím je jen v Inézině hlavě. Je to sen. Přesněji sen její dcery Julinky o zázračných ptáčcích se zvláštními peříčky, třeba z máty či růže. Růžové lupeny a peří jsou poseté po celé krabičce. Můžete si s námi zahrát hru a najít ptáčka v jejich záplavě!

Krabička byla trochu oříšek. Běžně nyní totiž krabičky z ekologických důvodů nepoužíváme. Krém nám ale bez krabičky přišel tak nějak nedokonalý. Něco chybělo tomu exkluzivnímu obsahu. Důležitou roli sehrál i fakt, že řada z vás bude chtít krém někomu darovat a bez krabičky by to nebylo úplně ono, že? Důležitá je pro nás volba. Buď budete myslet ekologicky v duchu bezobalového trendu a při nákupu ji odmítnete nebo si ji prostě užijete. Napadá mě krabičku darovat mé 8leté dceři na její poklady. To se jí určitě bude líbit. Finální rozhodnutí je ale jen a jen na vás a každé bude správné!


Závěrem můj osobní tip pro vás… Božský večerní rituál

Jestli se chcete inspirovat, tady je jeden z mých vlastních rituálů, když se chci rozmazlovat. Ale klidně si vytvořte svůj vlastní, hlavně, ať je vám v něm dobře!

Poté co dám obě děti spát, mám čas konečně pro sebe. Pustím si relaxační hudbu v koupelně, připravím si vše potřebné. Nejprve si důkladně a šetrně vyčistím pleť voňavým rozmarýnovým máslem. Dopřeju si očistnou sprchu. Když mám více čas, pak se nemohu dočkat alespoň půlhodinové koupele s řebříčkovým olejem nebo s odvarem ze směsi ze sušených bylinek, které odpovídají mé momentálně potřebě (pro správný účinek nesmějí bylinky přijít do kontaktu s kovem, zalijte je vodou o teplotě 80 stupňů, louhujte je 10 – 15 minut, používejte bylinky max. 3 týdny a pak si dejte alespoň týden pauzu, střídejte je, super praktické jsou jednorázové čajové pytlíčky). Ke koupeli si užiji pěknou knihu, na kterou jindy nemám čas. Koupel si dávám vždy po celkové očistě, abych se zbavila lépe všech toxinů.

Po koupeli pokračuji péčí o pleť. Hydratuji ji růžovou pleťovou vodou nebo osvěžujícím královským bylinným tonikem. Pokud máte velmi suchou pleť, tak jako já, či cítíte, že je mrazem nebo sluníčkem poničená, přidejte ještě před aplikací krému pár kapek omlazujícího růžového séra. Pro intenzivní regeneraci si nanesu na závěr vytoužený „Divine Herbal Cream“. Maximálně si užiji jeho krásnou vůni, která blahodárně působí i na moji duši a nervy. Pokud jsem nevolila olejovou řebříčkovou koupel (to již totiž má pokožka nepotřebuje nic dalšího), pak miluji si natřít celé tělo mým nejoblíbenějším sedmikráskovým olejem. A pokud se chci opravdu rozmazlovat, pak ještě přidám mátový balzám na chodidla. Ten je ale mým posledním krokem. Máta je silná. Bylo by mi nepříjemné si aplikovat cokoliv následně na obličej. Pak už jenom vklouznu do postele. Jsem připravená jít spát a těším se na ráno, kdy mě opět bude čekat tonizace růžovou pleťovou vodou a božský krém pro nový božský den.