Jarní rituál krásy
Mcely Bouquet

15. dubna 2019
Autor: Eva Plchová


Dokonalý rituál na jaro i celý rok! Pro krásnou a svěží pleť v každém věku.

Inspiraci mi přineslo jaro! Náš záhon „Motýlí křídla“, mě ráno překvapil jarními barevnými květy a mě to došlo. Je to tu. Mnohem více slunce, světla a má každoroční touha odkládat zimní oblečení. Více světla ale také znamená větší odhalení mojí pleti a viditelnost vrásek. Jede mi v hlavě, že ze sebe musím udělat bohyni. Před pár dny nám úspěšně skončil šestý ročník motivačního víkendu „Slet bohyň“ a tam jsem si dala závazek, že budu pro své nejbližší zářící vnitřní bohyní. Je čas zapracovat i na té vnější. Již delší dobu vím, že neexistuje žádný zázrak přes noc, ale vše je o soustavné a láskyplné péči o sebe samu. Rozhodla jsem se proto pro pravidelnou intenzivní jarní péči o svoji pleť.

Hned večer jsem vše vyzkoušela a nadchlo mě to. Naši kosmetiku používám od roku 2010, ale na prahu čtyřicítky si uvědomuji stále více její účinnost a potřebnost pro svůj život. Velkou měrou k mému odhodlání přispěl i působivý kulturní zážitek z premiéry Labutího jezera v Národním divadle. Kostýmy, šperky Preciosa, souznění hudby a pohybu bylo okouzlující. Ty nádherné křehké baletky s velkou silou a výdrží. Když oni dokáží něco tak neuvěřitelné při své drobné tělesné konstrukci, tak každodenní důkladná péče o pleť není až zase taková výzva, že?


Jarní večerní rituál krásy

Genetika ovlivňuje stav naší pleti jen z 10 až 20%. Zbytek je na nás!

Nejprve si důkladně a šetrně vyčistím pleť voňavým rozmarýnovým máslem. Zahřeju ho v konečkách prstů, rozetřu krouživými pohyby a dopřeju si krátkou masáž. Následuje stažení všech nečistot měkkým ručníčkem nahřátým v dostatečně teplé vodě. Připravím si odličovací tampónek, který si nejprve navlhčím růžovou pleťovou vodou. Až po té na něj nanesu trochu rozmarýnového másla zahřáté ho v prstech a šetrně si odlíčím oči a oční okolí. Hydratuji pleť růžovou pleťovou vodou. Pleť mám krásně sametovou, žádné pnutí, jen příjemný pocit.

Rozmarýnové máslo pleť šetrně vyčistí, díky rozmarýnu a masáži při aplikaci jemně prokrví a za pomoci malé armády účinných látek v kombinaci s teplým a vlhkým ručníčkem vydatně hydratuje a regeneruje.

Krok č. 2 - Calendula Face Mask

Nechám pleť chvíli odpočinout a pokračuji nanesením Zázračné pleťové měsíčkové masky v nové práškové podobě! Tento „Mcelský zázrak“ s okamžitým účinkem používám 1x týdně.

Do mističky si dám rovnou polévkovou lžíci práškové masky a postupně zakapávám růžovou vodou. Tak se Vám nemůže stát, že maska bude vodová, jako mě při první použití... Konzistenci si můžete pomalu vyladit k dokonalosti právě pro Vás. Pro sušší pleť použijte více růžové vody, pro pleť mastnější méně. Maska je vhodná pro všechny typy pleti, záleží jen, jak si ji připravíte a jak dlouho necháte masku působit. Nanesu masku štětečkem v dostatečné vrstvě na obličej i lehce na krk a nechám působit zhruba 10 minut.

VÝHODY PRÁŠKOVÉ CALENDULA FACE MASK
Prášková verze pleťových masek je v současnosti trend u exkluzivních značek pro maximalizaci efektu. Vždy máte pro sebe absolutně čerstvou dávku masky v té nejlepší podobě. Prášková verze jako vždy zcela bez konzervantů má díky této nové konzistenci delší expiraci.

Opět hydratuji pleť růžovou pleťovou vodou a pokračuji omlazujícím sérem z růží. Teď je čas na chvilku čtení v postýlce, abych nechala působit dostatečně růžové sérum a až těsně před spaním si nanesu pro intenzivní regeneraci Divine Herbal Cream. Sladké sny na obláčku uklidňujících vůní!


Péče o sebe a krásu ale není jen kosmetika.

Já na jaře miluji ještě toto!

Miluji zdravé, lehké a dobré jídlo. Často vařím k večeři zeleninové voňavé polévky. Tady je můj tip, jak to máme rádi u nás doma. Je to rychlé, zdravé a moc dobré.

Recept
Na přepuštěném másle lehce osmahnu nakrájenou cibulku a na kostičky nakrájenou různou zeleninu, kterou zrovna mám po ruce. Nejčastěji (mrkev, celer, petržel, pórek, brambory, někdy přidávám i cuketu, kapustu či květák a nikdy nechybí stroužek česneku). Zaleju vše vodou a přidám ještě červenou čočku někdy fazolky (ty namáčím minimálně na 4 hodiny ve vodě) a později quinou a vločky, které vše hezky zahustí. Pak již jen uvařím do měkka a osolím. K tomu si dáváme s oblibou žitný knäckebrot či kváskový chléb a nakrájenou čerstvou zeleninu. Když je polévka opravdu výživná, servíruji ji takto někdy i k obědu, ale k večeři ji máme raději.

Miluji projížďky na kole po Poděbradech, kde žiji. Místo autem prostě jezdím na drobné nákupy, „pochůzky“ či s dětmi do školy a školky na kole. Jsou to pro mě hygge chvilky na čerstvém vzduchu k nezaplacení. Zažívám pocity volnosti a štěstí a dělám něco pro sebe a svoji kondičku.

Miluji procházky s dětmi. Můžeme si povídat, držet se za ruce, hýbat se a prostě být spolu.

Miluji ranní lekci jógy s Lucií Martinovou. Někteří Lucku znáte z našeho letošního Sletu bohyň. Její jógové ranní probuzení je bezkonkurenční. Na cvičení vyrážím jednou za týden, zbylé dny se snažím o ranní desetiminutové jógové domácí protažení, bez kterého mě jinak bolí záda.

A když jsem začínala s bohyněmi, tak se s nimi i rozloučím. Již nyní totiž připravuji Slet bohyň 2020! Dokonce mám za sebou několik inspirativních setkání. O termínu Vás budu včas informovat. K tomu chystáme novinku v podobě podzimního jógového Sletu bohyň. Dáme brzy vědět termín a detaily. Relaxace a motivace je potřeba prostě více než jen jednou za rok. Těšíme se na Vás milé bohyně. A nezapomeňte, že krása jde z Vaší duše. Mějte rádi sebe i druhé, odpočívejte, snažte se dělat, jen to, co opravdu chcete, usmívejte se, žijte v klidu, poslouchejte pěknou hudbu (u nás momentálně jede Freddie Mercury a co ten nám již přinesl radosti!) a užívejte si každého dne i jedinečného okamžiku.

Pohodové jaro!