Laskavá jóga
v objetí vašeho domova

21. října 2020
Autor: Eva Plchová


Je mi potěšením vám představit nové jógové video, které jsme
pro vás natočili na Chateau Mcely, a které nyní uvádíme v život pro vaše „jógování“ v bezpečí a teple domova. Věříme, že vám zpříjemní dny v této složité době. Jemná hudba Garyho Malkina, hluboké myšlenky, pohlazení po duši, a hlavně hodinová jógová praxe v české a v anglické verzi.

Uklidňující hlas Jany Kyriakou vás citlivě provede celou lekcí, která vám dopřeje hluboký odpočinek a nastolí rovnováhu těla a mysli. Zacvičí si s vámi naše jógové oblíbenkyně Jana Kyriakou a Lucie Martinová na pozadí světlého elegantního designu Zlatého sálu mcelského zámku uprostřed anglického parku a okolní přírody Svatojiřského lesa.

S myšlenkou profesionálně natočit jógu pro domácí praxi přišla majitelka Chateau Mcely, Inéz Cusumano již v jarní náročné době uzavření zámku a času pobývání převážně v našich domovech. Dlouhé plánování Inéz a Jany, psaní scénářů tak, abychom v jedné hodině co nejlépe podpořili právě těžkosti současnosti, pečlivé provedení cviků v těžší i lehčí variantě, profesionální natočení a dlouhé hodiny stříhání a přípravy našeho marketingového kolegy Jakuba Kuldy, přineslo své ovoce. Výsledkem je film, který ve mě osobně vyvolal příjemnou husí kůži a pohodu do zbylého dne. Je to film, který vám pomůže přečkat pokračující složitou dobu na podložkách v bezpečí svého obýváku třeba před plápolajícím krbem nebo ve své oblíbené místnosti, kde se cítíte nejlépe.

Přinášíme vám jógovou praxi zaměřenou na laskavost k sobě i k druhým. V tomto období je lehké ztratit nervy a pod vlivem emocí strachu, smutku či hněvu ztratit naději a víru v sílu lidského dobra a laskavosti. A přitom tu laskavost k sobě právě nejvíc potřebujeme k tomu, abychom si poskytli podporu a podrželi právě ty své těžké emoce se soucitem a láskou. Pak bude možná snadnější zkusit se vymanit z víru negativity, otevřít svou pozornost i na to dobré kolem nás a na lidskou sounáležitost a na vzájemnou podporu.

Je čas rozvinout podložku, obléct se do svého pohodlného jógového oblečku a pustit se s námi do toho. Máte jedinečnou příležitost s námi posílit cvičením svoji imunitu i pozitivní naladění. Jsme tady pro vás a jsme v tom společně!

V posledních letech začaly být na zámku velice populární pobyty s jógou, často vedené právě Janou a Luckou. Sledujte náš kalendář akcí, kde najdete nejen jógu, ale spousty dalších programů po celý rok.

Přejeme vám hluboký zážitek. Užívejte nádherný barevný podzim a těšíme se na vás opět na stále otevřeném Chateau Mcely!
Vaše Eva

Hudba ve videu pochází z alba Unspeakable Grace, the Music of Graceful Passages, kterou laskavě poskytl autor, pan Gary Malkin. www.WisdomoftheWorld.com

Pravidelná praxe mindfulness a laskavosti k sobě i k druhým posiluje zdraví, imunitu a wellbeing. Kromě našeho videa můžete praktikovat například i s dalšími skvělými lektory, v rámci akcí
a kurzů českého Mindfulness Clubu.