Mcely v Praze

Inéz Cusumano
pro magazín Esence

5. března 2020


Nedávno jsme vám představili naše nové apartmá v Praze na Starém Městě. O jeho rekonstrukci a design se opět postarala majitelka Chateau Mcely, Inéz Cusumano. V lednu proběhlo v apartmá focení a rozhovor s Inéz Cusumano pro magazín Esence - exkluzivní přílohu týdeníku Euro.

Nacházíme se v Apartmá Staré Město Praha by Chateau Mcely, vašem nejnovějším projektu. Jeho vznik byla také intuice?
Tento krásný apartmán se již nějakou dobu nevyužíval, a tak se stal součástí Chateau Mcely. Byla to pro mě velká výzva, protože někdy jsou ty menší rekonstrukce komplikovanější než velké stavby. U větších staveb máte tým lidí a firmy, kde funguje organizační struktura, ale menší prostory jsou náročnější. Mně třeba trvá rekonstrukce bytu mnohem déle než rekonstrukce zámku.

Na co jste myslela, když jste navrhovala tento apartmán? Vychází hodně ze stylu Mcel?
Původně byl byt hodně v zámeckém stylu, ale v průběhu času jsem si vytvořila určitý styl, ve kterém neustále toužím po světle a bílé barvě. Zároveň však potřebuji nějaké dekorace. Chci, aby to působilo klidně, ale s akcenty hodně silných barev, nejlépe z nějakých lidových zdrojů.

Je tu něco, co je pro vás osobní. Je tu mnoho osobních věcí.
Třeba harfa, kterou jsem dostala jako dar, když jsem se seznámila se svým manželem. Kvůli tomu jsem se na ni naučila hrát, ale není to nic světoborného. Je tu kolekce ochránců z různých kultur, například peruánský ochránce z Machu Picchu, klasičtí andělé, tibetští koníci nebo indonéský bůžek, který ochraňuje vesnice.

Více z rozhovoru se dočtete v Esence magazín. Text VERONIKA HONG. Foto ONDŘEJ KOŠÍK