Sametově hřejivá svíčka

14. února 2020
Autor: Eva Plchová


Horký vosk, plápolající světlo svíčky, omamná vůně, sametově hebká pokožka a chvíle souznění. Zimní měsíce vyžadují zvýšenou péči o pokožku i duši. Je málo světla, chlad zalézá pod kůži, a tak je dobré si zpříjemnit dny i maličkostmi. Takovou drobností s velkým efektem, je pro mě promasírování celého těla hřejivou mcelskou svíčkou „Tekutý samet“.

Masážní svíčka Tekutý samet

Sójový vosk, bambucké máslo, kokosový olej, pomeranč a mystický ylang
Svíčka přináší emocionální prožitek a sametově hebkou, hladkou, provoněnou a pěstěnou pokožku.

Tajemství ze zákulisí

  1. V jedné várce se dá ručně připravit maximálně 12 svíček.
  2. Vyrobit 12 svíček zabere půl dne.
  3. Každá svíčka je nalitá do ručně vyráběného keramického obalu a je tak svým vlastním originálem.
  4. Když se svíčka míchá, odnáší se její krásná vůně domů. Je to nejintenzivnější produkt, jehož vůně zůstává po míchání nejdéle přítomna na kůži.
  5. Knot je uchycen držáčkem, aby byl rovně, jak můžete vidět na fotografii.
  6. Ruční zahlazení každé svíčky je hotovým uměním. Je těžké mít hlaďoučkou svíčku a zároveň nepoškodit knot.

Příprava domácích lázní

Když víte, že si najdete pár minut navíc k péči o sebe, včas si svíčku zapalte, ideálně tak 20 až 30 minut před večerní koupelí. Svíčku si nechte na viditelném místě, abyste si užili její atmosféru. Knot svíčky se musí před každým použitím maličko zastřihnout. Nezapalujte svíčku víckrát než jednou za den. Vosk se krásně rozpustí, ne celý, ale pro masáž to stačí. Pokud se svíčka opakovaně používá, může zůstat vosk při okrajích svíčky. Ten stačí seškrábnout lžičkou a dát do středu svíčky, pak se pěkně rozpustí. V koupelně si ponechte jen tlumené světlo, zapněte relaxační hudbu a masážní svíčku umístěte na vanu. Ideální je teplá koupel pro rozehřátí svalů, ale pokud máte méně času, i sprcha je fajn.

Sametová masáž

Opatrně si nalijte do dlaní menší množství rozehřátého vosku a začněte masírovat postupně celé tělo. Když teplotu vyzkoušíte, je velmi příjemné lít si vosk rovnou na pokožku. Obličeji se vyhněte, je příliš citlivý. Přes zimu je pokožka celého těla obvykle suchá. Často trpí ruce. Svíčka dělá doslova divy. Po masáži se mi ruce vždy nádherně vyhladí a viditelně se jejich struktura zlepší.

Je lepší si pod svíčku dát malý ručníček, který pak vyperete. Vosk může trochu vytéct. Je také dobré mít pod sebou jen omyvatelnou podlahu a vyhnout se koberečkům.

Pokud byste měli potřebu rozehřátý vosk něčím rozředit pro snazší použití, určitě můžete zkombinovat se smyslným Sedmikráskovým olejem. Obsahuje rovněž mystický ylang ylang a vůně se pak krásně propojí a zintenzivní. Nejdříve si nalijte do dlaní olej a pak vosk, rychle tuhne. Záleží na Vás, co Vám bude lépe vyhovovat. Obě varianty, jen vosk nebo kombinace s olejem, jsou vhodné. Já je střídám podle nálady.

Trocha romantiky?

Únor je také měsícem lásky. Slaví se svatý Valentýn a zimní večery vyzývají k romantice. Je krásné si dopřát s partnerem vzájemnou masáž horkým voskem, ale tady určitě v kombinaci se Sedmikráskovým olejem.
Je skvělé také vyzkoušet rituál v páru Tekutý samet v našich lázních MCELY BOUQUET SPA.

Romantické zimní dny plné lásky, péče, vzájemné laskavosti a porozumění přeje,
Eva