Silvestr Bridgertonovi

5. ledna 2024
Autor: Eva Plchová | Fotografie a video: Jakub Kulda


Drazí čtenáři,
poslední silvestrovský ples rušné sezóny je za námi. Společenská smetánka byla opět plná ctižádostivých matiček, jejichž jediným cílem je provdat své drahé dcery za zapřisáhlé staré mládence. Jako vhodná partie se pozdával jistě i vikomt Bridgerton a skutečně – pokud vlasy tohoto nebohého mladíka vypadají rozcuchané a rozevláté, je to proto, že nemůže udělat ani krok, aniž by ho neprovázela slečna mrkající řasami s takovou silou a rychlostí, že vytváří vánek síly hurikánu. Světlým bodem silvestrovského večera byly plné taneční pořádky všech přítomných krásných dam v zámeckých sálech a nutno říci, že dámy přímo ukázkově šustily nadýchanými šaty a neměly skoro ani čas si na chvíli odpočinout či se občerstvit vybranými lahůdkami.  

Ptáte se, na čem že si to smetánka poslední noc tohoto roku pochutnávala? Autorka přispěchá s odpovědí, že nechyběl kaviár z divokého lososa, ústřice, krevety, srnčí ani foie gras, silný hovězí vývar s knedlíčky nebo z laskomin pak lahodná vanilková polévka a čokoládová fontána. Jistě Vás již svrbí mlsné jazýčky, a to jsem zmínila jen malý střípek z přeplněných stolů.

Asi jste již napjatí, zda se objevil i nějaký skandál? K naší autorce se doneslo, že jedna z mladičkých tanečnic, která měla bavit společnost svým uměním, pobláznila jistého ženatého a vlivného muže. Považte. Chudák jeho manželka. Večer se také neobešel bez zakázané a ožehavé noční procházky anglickým parkem neprovdané světlovlasé dívky s jakýmsi tmavovlasým vysokým elegánem. Ale jaká že to slečna se mezi stoletými duby starého parku procházela, to prozatím autorce uniklo. Věřte ale, že se autorka již brzy postará o to, aby se všechny klepy vynesly na světlo světa, a to jistě bude pro tuto slečnu nemilá skutečnost.  

Nutno říct, že autorku okouzlily slečny, které se představily společnosti při slavnostní polonéze. Byla nadšena z jejich bílých šatů, které jistotě pocházely ze salónu slečny Delacroix. A pokud se ptáte, zda zářil na nebi hvězdný silvestrovský ohňostroj, tak věřte, že rozzářil půlnoční nebe, stejně jako nadaná houslistka, která roztančila nožky i nejednomu zarputilému odpůrci vdavek.

Nesmíme také zapomenout na okouzlující čajový dýchánek, který uspořádala den před hlavním plesem, lady Bridgertonová v Čajovém sále. Je zcela zřejmé, že si mladé slečny při upíjení čaje a pojídání máslových sušenek, nenechaly ujít příležitost vidět alespoň letmo vikomta Bridgertona.  

Vévoda z Hastingsu zase předvedl své statné koně a uspořádal projížďky kočárem pro zábavu všech svých hostů. Ideální příležitost, aby se o něm mluvilo, a přesto zůstal nepolapený…. Ale vězte, že na něj také dojde a již brzy si ho jedna z ambiciózních slečen odvede k oltáři. Co autorka ví, tak to nebude jistě dlouho trvat. Už teď si cvrlikají ptáci na stromech, že slečna Bridgertonová bude zřejmě ta šťastná.

Závěrem Vám autorka přeje krásný další rok plný večírků, plesů, mnoho zdraví, lásky a zejména drží palce všem matkám, aby své dcery dobře provdaly. Naše autorka nade vše miluje šťastné konce. A pokud to z ní dělá romantického blázna, tak ať.

Vaše Lady Whistledownová

Chateau Mcely děkuje za spolupráci při přípravě kostýmů pro mcelský tým manželům Vitoulovým, za nadýchané nádherné šaty společnosti DreamsEden, za květiny a dekorace Ivanu Šablatúrovi, za umělecká vystoupení popové houslistce Lucii Klasek a taneční škole Easy Dance Nymburk.

Příští rok se můžete těšit na Silvestr s tématem „Někdo to rád horké a Marilyn Monroe“.
Předrezervace