Pure Air:

Tajemný příběh vzácného oleje dobrého Samaritána


29. dubna 2021
Autor: Martina Koktová


Představujeme vám příběh, který stojí za aroma směsí Good Samaritan Oil, který je inspirován aroma směsí esenciálních olejů Pure Air pro snazší dýchání a čistší vzduch do aromalampy, difuzéru či sauny, k navození výjimečné atmosféry, pocitu klidu a harmonie. Pojďte se s námi ponořit do časů středověku! 

Začalo to temně. V 15. století trápil Evropu černý mor, kterému podlehlo více jak 200 milionů lidí. Mor napáchal ve společnosti obrovské škody. Naše současná, pro nás velmi nemilá pandemie, stála celosvětově doposud 2,76 mil vzácných lidských životů. V roce 1413 byli zajati a obviněni 4 zloději z krádeží v domech, kde lidé umírali na morovou nákazu. Během soudního procesu jim byla nabídnuta milost, výměnou za odhalení tajemství, jak je možné, že se v těchto domech sami morem nenakazili! A jaké že bylo jejich tajemství? Ukázalo se, že tito zloději jsou významní voňavkáři a obchodníci s kořením. Znali tajný recept, který je chránil před všemi nemocemi. Základem této receptury byl olivový olej, obohacený o pětici esenciálních olejů – skořici, hřebíček, citrón, rozmarýn a eukalyptus. Zloději tento olej používali pravidelně k potírání předmětů a dveří domů a aplikovali si ho také na zápěstí a krk. Proto se této speciální směsi často říká Olej zlodějů (Thieves Oil).

Good Samaritan Oil

Olej dobrého Samaritána
jako roll-on parfém na krk a zápěstí
10 ml  |  690 Kč

Prokazatelné účinky při hubení virů a bakterií

Ne náhodou má náš Pure Air obdobné složení. Obsahuje všechny zmíněné oleje v doporučovaném poměru a slouží tak jako prevence virové nákazy a respiračních onemocnění. V aromaterapii se také tyto oleje používají na podporu detoxikace organismu a posílení imunity. Ideální je používat jej především v místech s větší koncentrací lidí. 

Duchovní rozměr

Významné je také duchovní poselství této směsi. V roce 2016 se zjevila Panna Maria prorokyni z Kostariky, Luz de Maria, a sdělila jí poselství blížícího se nebezpečí pro lidstvo v podobě nakažlivé nemoci. Toto poselství opět zopakovala v roce 2018, krátce před tím, než se v Číně objevil nový typ coronaviru. Apelovala na preventivní používání „Thieves Oil“ k ochraně před nákazou a varovala před celosvětovou pandemií, způsobující hrůzu a strach. Olej zároveň doporučila výstižněji přejmenovat na „Good Samaritan Oil“ s citlivým odkazem na biblický příběh milosrdného, soucitného Samaritána.

Mnoho z jejích dřívějších proroctví bylo nakonec vyplněno. Varovala také například před diktátorskými režimy, morální zkažeností, pádem světové ekonomiky a dalšími věcmi, které souvisí s moderním způsobem života. V dnešní době je toto poselství velmi aktuální. Je dobré jej tedy brát vážně a s respektem přijímat i tento duchovní aspekt.   

Jak nejlépe pročistit vzduch v domácnosti?

Z dlouholeté praxe zkušených aromaterapeutů víme, že zmíněné esenciální oleje působí antibakteriálně, antivirově, a dokáží tak přírodní a voňavou formou vyčistit vzduch a prostředí, ve kterém žijeme. Je tedy velmi vhodné tuto směs používat při zvýšeném výskytu virových či bakteriálních onemocnění a přirozeně tak redukovat množství různých nežádoucích mikroorganismů. Zároveň můžeme tuto směs využít k prevenci a podpoře přirozené imunity. Směs Pure Air velmi doporučujeme v dnešní době pro domácí použití do aromalampy či difuzéru, případně k přímé inhalaci. Je dobré tuto směs zředit v nosném rostlinném oleji (olivovém nebo meruňkovém) a použít přímo na pokožku. Buďte ale opatrní, zejména u citlivé kůže. Vzhledem k výrazné skořici může u citlivějších jedinců dojít k podráždění pokožky. Při přípravě oleje aplikujte 5 dílů nosného oleje a 1 díl esenciálních olejů.  

Esenciální olej
Pure Air

Posilující řebříčkový sprchový olej
10 ml  |  390 Kč

Kolekce esenciálních olejů
Pure Air

Chladivý mátový balzám na nohy
5x10 ml  |  1 790 Kč

Závěrem

Nezapomeňte, že různé mikroorganismy tu s námi jsou od nepaměti a bez nich by nebyl život na Zemi. Neberme je tedy jako úhlavní nepřátele, ale naučme se s nimi žít v symbióze. Budujte si dostatečně silnou imunitu tak, abyste se těmto onemocněním vyhnuli. Příroda nám nabízí spoustu možností, jak se před onemocněními chránit. Věnujte pozornost co nejkvalitnější rostlinné stravě bohaté na živiny a využijte sílu bylin, ať už ve formě bylinných čajů nebo ve velmi koncentrované podobě esenciálních olejů.

Pevné zdraví vám přeje,

Vaše Martina
Terapeutka lázní MCELY BOUQUET

Průvodce dárky ke Dni otců

Průvodce dárky ke Dni otců

Každý rok patří třetí neděle v červnu po celém světě otcům. Přestože Den matek je velmi oblíbený a slaví ho celá řada lidí, Den otců je stále spíše vnímán okrajově. My ho ale slavíme rádi, protože tento den má vyzdvihovat otcovství a poukazovat na nepostradatelnou roli otce a jeho význam pro společnost.

Průvodce dárky ke Dni matek

Průvodce dárky ke Dni matek

Den matek se blíží a Vy možná přemýšlíte, čím maminky potěšit, jak je ocenit, jakým dárkem nejlépe vyjádřit Vaši lásku k nim. Máme pro Vás několik tipů. Vybírejte, kombinujte, co je Vašemu srdci nejbližší. Vše nejlepší milé maminky!

Mother's Day Gifts Guide

Mother's Day Gifts Guide

Mothers' Day is quickly approaching, and you might be wondering what makes mothers happy, how you can show your appreciation and love for them. We’ve got a few tips for you... Take a look and choose what's closest to your heart.