Léto s Mcely Bouquet pro dokonale svůdné tělo a krásné nožky

14. června 2019
Autor: Eva Plchová


Léto mám spojené s chozením v trávě, větrem ve vlasech, vůní zahrady, běháním doma bosky, s letními střevíčky, rozevlátými šaty, sluníčkem a koupáním. To vše vyžaduje pečlivě upravené nohy a hebkou kůži celého těla. Právě běhání bez bot nebo naboso, ale nohy vystavuje mnohem větší zátěži. Když k tomu připočtu dlouhé chození po zámku na podpatcích, je jasné, že je potřeba něco opravdu účinného v jednom kelímku.


Krásné nožky, co vklouznou do letních střevíčků…

Chladivý mátový balzám na nohy je dokonalým řešením! Přes léto mi nesmí chybět v koupelně, a pokud cestuji, rozhodně balzám jede se mnou. Balzám je bohatý na esenciální oleje máty, černého pepře a kafru, které pomohou ulevit od únavy nohou, posílí jejich prokrvení a zredukují otoky. Bambucké máslo s jojobovým olejem důkladně regenerují a změkčují pokožku nohou. Máta, rozmarýn, černý pepř, kafr, bambucké máslo, jojoba.

Večer před spaním si nohy promasíruji mátovým balzámem, a pokud je chci mít opravdu perfektní, použiji ho větší množství. Balzám si nanáším již rovnou v posteli, abych si neumastila podlahu. Dobré je i navléci si bavlněné ponožky pro lepší působení, tedy pokud není přes 30 stupňů. To, jak větší množství balzámu je efektní jsem zjistila, kdy mě můj malý syn chtěl potěšit a namazal mi nožky sám. Nejdříve mi přišlo líto, kolik toho na mě vypotřeboval, ale když jsem se ráno probudila a viděla jsem ten super výsledek, přišla jsem mu ještě dodatečně poděkovat. Pokud chci ještě zintenzivnit pěsticí efekt, ošetřím chodidla nejdříve šalvějovým peelingem, poté opláchnu, osuším a pokračuji uvedeným způsobem.

Můj chladivý letní tip do kabelky

Bez balzámu na rty se celoročně neobejdu. V létě ale miluji osvěžující efekt máty a voňavé vanilky na svých rtech. Doporučuji vyzkoušet mátový balzám na rty s vanilkou.

Kůže jako samet

Dalším skvělým letním tipem je zmíněný Očistný šalvějový tělový peeling. Tento peeling totiž udělá velký kus viditelné práce s efektem na celém těle. V tomto období si kůže, namáhaná sluncem a vodou, zaslouží mnohem větší péči než přes zimu. Je totiž velmi vidět, zvlášť když dojde na plavky! Pak se vyplatí ji krásně vyhladit. Ideálně jednou za týden. (Nepoužívejte peeling, pokud plánujete hned vyrazit na sluníčko, nebo jste se dlouze během dne slunili, anebo pokud dojde ke spálení kůže od slunce.)

Na minerály bohatá směs z himalájské soli a vzácných esenciálních olejů, šetrně odstraní z pokožky odumřelé buňky a zanechá ji okamžitě sametově hladkou a omlazenou. Výtažky pěti místních bylin a devíti esenciálních olejů v čele se šalvějí, mateřídouškou a myrhou hloubkově, vyčistí póry a zregenerují pleť, navíc uleví od nervového vyčerpání a únavy svalů. Nadto vás jemně zahalí voňavým závojem, který bude ještě několik hodin po koupeli vaši pleť regenerovat a vyhlazovat. Energicky, ale jemně, vmasíruji hrst tělového peelingu do suché pokožky celého těla. Poté se osprchuji čistou vodou nebo pokračuji koupelí. Kůže je nádherně jemná, sametová a nepotřebuje již další péči. Šalvěj, himalájská sůl, mateřídouška, myrha, citrónová tráva, jojoba.

Druhý den večer můžete pokračovat, dle mého, naším nejvoňavějším produktem, kterým je Smyslný sedmikráskový tělový olej. Co za vůni dokáže vykouzlit obyčejná sedmikráska, mě nepřestane fascinovat. Tři nejušlechtilejší esence světa, jasmín, růže a neroli, vás promění v královnu dne i noci. Uvolní napětí, zvednou sebevědomí, osvobodí od předsudků, probudí touhu a vrátí radost ze života. Výtažek místní sedmikrásky zpevňuje poprsí, zatímco směs vzácných olejů s bylinnými výtažky vyhlazuje pokožku, zlepšuje její pružnost, hojí strie a jizvy. Sedmikráska, jasmín, růže, neroli, jojoba, šípek, makadamiový olej.

Tato péče o tělo a nohy jde v ruku v ruce s péčí o pleť, o které jsem Vám již psala ve svém článku Jarní rituál krásy. To je stálice, bez které se neobejdu. Ani v létě neopomíjím zdravou stravu a pohyb. Jsou totiž ideální podmínky. Kolo je má nezbytná výbava a ranní jógové protažení v rozkvetlé zahrádce je sen. Navíc léto nabízí tolik čerstvého ovoce a zeleniny. A protože mám možnost si chodit k manželově mamince na její velkou zahradu jako do samoobsluhy, jsem blažená. Když trhám čerstvé maliny, jahody, ostružiny, broskve, meruňky či saláty a rajčata, dělá mě to šťastnou a mám pocit, že pro zdraví své rodiny dělám maximum. Spousta zdravých svačinek, salátů, lehkých ovocných snídaní, či třeba voňavého osvěžujícího gaspacha. Jako správný sysel neopomenu přebytky přeplnit mrazák k prasknutí. Už mám dokonce mrazáky dva! Ale takové smoothie v zimě z broskví nebo zimní dezert v podobě malin nebo jahod s javorovým sirupem a zakysanou smetanou jsou prostě k nezaplacení. Úsměv na rtech, mně rodilému pražákovi přesazeného do Polabí, vykouzlí, když si v létě děti naháčci samy vykopou k večeři čerstvé brambory. Děkujeme babičce nastotisíckrát!

Užijte si letní idyly se svými blízkými!