Karnevalové menu
7. ledna - 13. února 2024
Masopustní zvyky mají původ v předkřesťanských slovanských oslavách konce zimy.
V původním smyslu jde o „opuštění masa“, slovo karneval pochází z italského carne levare, „dát pryč maso“, které je spojené s následujícím postním obdobím. Nejdříve je tu ale čas hodování a tak ochutnejte již naše tradiční oblíbené 4chodové karnevalové menu
šéfkuchaře Honzy Štěrby.
Francouzské jelito
Křenové zelí • Omáčka z jablečného brandy
Zmrzlina z pečených hřibů
Kaštanový krém • Brioška
Telecí líčko a brzlík
Pyré z karamelizované petržele • Marmeláda z řepy •
Estragonový sos
Spálená žloutková pěna
Pošírované hrušky • Crumble • Pečené lískové ořechy
Cena 4chodového menu za osobu včetně jedné sklenky vína či nealkoholického koktejlu "Rozmarné jablko" ideální pro řidice, na které také myslíme
a jedné minerální vody 0,33 l:
950 Kč
Zajímá vás více tato tradice?
Masopust představoval období hodování a veselí mezi dvěma postními dobami. Během něj probíhaly taneční zábavy, zabíječky a také svatby. Vrcholí posledním čtvrtkem tohoto období, zvaným Tučný čvrtek 8. února 2024, navazuje Masopustní neděle 11. února 2024 a Masopustní úterý 13. února 2024. Pak následuje 40denní postní doba až do Velikonoc pro očištění těla i duše.
Další zajímavé balíčky
Mcelský elixír lásky
Aenean eu leo quam. Pellentesque ornare sem lacinia quam venenatis vestibulum. Nullam id dolor id nibh ultricies vehicula.
All Inclusive balíček
Aenean eu leo quam. Pellentesque ornare sem lacinia quam venenatis vestibulum. Nullam id dolor id nibh ultricies vehicula.
Hýčkání pro Sybarity
Dopřejte si jedinečný zážitek, který jistě potěší i ty nejnáročnější labužníky.