Jerusalema Dance Challenge #chooseloveeveryday

Roztančete s námi začínající prázdniny!


30. června 2021
Autor: Eva Plchová


Děkujeme vám za sdílení a krásné reakce na nové taneční video, které nás velmi těší. Radostným tancem jsme chtěli oslavit probuzení zámku a nás všech do nového svěžího života plného smíchu, dobré nálady, lásky a zároveň také 15. výročí založení Chateau Mcely. Proto jsme nacvičili, zatančili a natočili video, které vás zvedne ze židlí a inspiruje třeba k vyběhnutí na louku, k brouzdání nohou v trávě, nošení hlavy v oblacích, prostě k bezstarostným chvílím.

Ze zákulisí

S nápadem přišla naše letitá koučka a přítelkyně Inéz Cusumano, zakladatelky Chateau Mcely, Larisa Francírková. Když chytlavou píseň slyšela poprvé, roztančila se doma a hned volala Inéz, s nápadem natočit týmové video. Inéz s tím přišla za mnou a za kolegou Jakubem Kuldou a my jsme byli pro! Rozum nám sice říkal, že to bude fuška, ale srdce velelo, jít do toho. Původně jsme se chtěli pobavit a vytvořit vzpomínku do našeho rodinného zámeckého alba a zároveň společně oslavit 15. výročí založení Chateau Mcely. Nakonec se ale ukázalo, že náš talentovaný kolega Jakub, který video sám natočil a sestříhal, vytvořil v našich očích něco tak krásného, že jsme vám video prostě museli ukázat! Přáli jsme si zprostředkovat a přenést k vám domů radostnou dobrou náladu, kterou jsme sdíleli při vzniku videa a tím symbolicky otevřít naši letní sezónu!

Reakce širšího týmu byla ale z počátku opatrná a museli jsme kolegy motivovat, aby vystoupili ze svých komfortních zón. Po pár dnech rychlého castingu jsme měli slušný základ v podobě 20 tanečníků! Oslovila jsem naše letité přátelé z nymburské taneční školy Easy Dance, Terezu a Lukáše Tomanovi, kteří nikdy nechybí u našich splašených nápadů a hurá akcí. Terezka slíbila, že připraví taneční choreografii, kterou nacvičí prý úplně každý… Přiznám se, moc jsem jí nevěřila, ale doufala jsem, že z nás netanečníků něco vykřesá. Společně jsme vymysleli scénář a šlo se trénovat. V pondělí večer, týden před natáčením, se nás sešlo 20 nadšenců na tenisových kurtech ve spodní části parku, kde jsme přes 2 hodiny tančili a děsili jsme místní veverky dlouhohrající Jerusalemou. Výsledkem bylo, že jsme všichni odcházeli znavení, ale tak nadšení, že jsme natočeným videem k domácímu tréninku a naším radostným štěbetáním, strhli k akci další týmové tanečníky.  Na natáčení jsme si vybrali náš naplánovaný teambuildingový den, 24. května, kdy jsme se měli sejít úplně všichni. Ideální příležitost! Byl to zároveň první slunečný a teplý den po dlouhém zamračeném deštivém období, což nám přišlo neuvěřitelné.

V den D, po dobrém obědě jsme celé odpoledne trénovali již v širokém týmovém kruhu taneční kroky v severní části parku a těšili se pohledem na nádherný tulipánový pruh. Dobře jsme se bavili, a nakonec dlouho předlouho natáčeli, smáli se do dronu i Kubovi do kamery. Tančili jsme v kusu přes 2,5 hodiny a bylo to skvělé odpoledne. Večer a přes týden se pak dotáčely scény s týmem, s našimi dětmi, pejskem, který přeci v pořádném videu nemůže chybět, a také s profi taneční skupinou Movement Factory a United Movement pod vedením neuvěřitelného tanečního mága Kuby Dvořáka, který celému videu dodal tu správnou tečku… Pak už Kuba stříhal a sříhal, hrál si s detaily, tak jak to umí jen on, aby na konci po radostném tanečním zážitku s vámi nadšeně zapulzovalo srdce se zámeckým sloganem ChooseLoveEveryDay!

Jerusalema Dance Challenge je současný celosvětový fenomén. Hudba i choreografie vznikla v jižní Africe a následně se stala symbolem jednotnosti v současném složitém a nelehkém světě.

Život je občas matoucí a chaotický, ale je v něm tolik krásy. Tak si s námi zatančete a odreagujete se od všedních starostí. Šiřte video dále, bude nám ctí ukázat své taneční talenty většímu publiku.

Děkujeme za vaši přízeň a těšíme se na společné roztančené a bezstarostného léto!

Vaše Eva