Péče o naše nejmenší


18. listopadu 2020
Autor: Eva Plchová


Dětská pokožka je jemná, citlivá a potřebuje vhodnou kosmetiku. Jako maminka dvou dětí neustále řeším, co jim zdravého uvařím, ale také čím nakrmím jejich pokožku. Vždyť kůže je náš největší orgán na těle a přes ní se vše vstřebává do krevního oběhu.

Chci tedy pro jejich bříška i pro jejich kůži jen to nejlepší. Čistou přírodu, žádnou chemii, žádné konzervanty, krásnou vůni a správné množství esenciálních olejů, které má mít jinou intenzitu, než potřebuje moje zralá pleť. Toto pro mě na 100 % splňují produkty dětské řady naší kosmetiky Mcely Bouquet.

V rodině jsem si zvykla na přezdívku „biomatky“ a mí miláčkové si zase zvykli, že nekupuji v drogérii barevné lahvičky s obrázky pro děti, které jsou sice moc krásné, ale obsah v nich již tak krásný bohužel není. Když se mi narodila dcera, mazala jsem ji rádoby přírodní kosmetikou, ale měla od malička pupínky na ručičkách a na tváři a její kůže prostě nebyla nikdy hladká, ať jsem dělala, co jsem dělala. Zkoušela jsem různé preparáty z lékárny, na které jsem si nosila letáčky od dětské lékařky, ale protože nic nefungovalo, přestalo mě to bavit a další reklamy končily rovnou v koši. Dcera Anička se narodila v roce 2010, v tom stejném roce se narodila i naše čistě přírodní kosmetika Mcely Bouquet. V té době se přírodní kosmetika ještě moc „nenosila“ a já jsem postupně a nedůvěřivě objevovala její taje. Až jednou nastal zlom. Bylo to v zimě, v mrazech. Anička si olizovala rtíky a já si nevěděla rady se stále více olezlou pusinkou. Nic z toho, co jsem znala nepomáhalo. Vzpomněla jsem si na náš hojivý medový balzám na rty. Hned po prvním namazání nastalo zlepšení. Do 4 dnů měla dcerka rty i okolí pusinky bez jakýchkoliv potíží. Medový balzám již v naší koupelně zůstal k celoroční péči.

Honey Lip Balm

Hojivý medový balzám na rty
vhodný pro dámy, pány i děti.
490 Kč

Berry Delicious Lip Balm

Balzám na rty s lehkým podbarvením vhodný do kabelky pro větší slečny.
250 Kč

Kouzlo přírodní kosmetiky

Začala jsem se o naši kosmetiku intenzivněji zajímat. Nakoupila jsem další produkt vhodný pro péči o dětskou pokožku – Konejšivý heřmánkový dětský olej. Zjistila jsem, že po pravidelné péči s heřmánkovým olejíčkem se její kůže zlepšuje. Masírovala jsem ji olejíčkem po koupání a pár kapek jsem přidávala i do večerní teplé lázně. Nic jiného jsem na ni nepoužívala. Pak rostla a zakladatelka naší kosmetiky a majitelka Chateau Mcely, paní Inéz Cusumano, přišla s dalším skvělým produktem vhodným pro děti. Tentokráte to byl Balzám z bílé čokolády, do kterého jsem se hned po prvním přivonění zamilovala. Splňoval pro mě i představu péče o její obličej, zejména pak v zimě. Zůstala jsem u něj dodnes a nic lepšího jsem nenašla. V současné době se jím již má desetiletá dcera maže sama. Každý večer si natře obličej a když má náladu, tak i celé tělo. Střídá to občas s heřmánkovým olejem. Někdy zařadí Mandarinkový peeling, když si chce dopřát svůj pečující rituál. Už si umí udělat pěknou „hygge“ atmosféru sama. Zapnout si hudbu, zapálit svíčku a rozsvítit tlumené světlo. V její holčičí kabelce si našel místo i malý výsuvný Berry Delicious Lip Balm s lehkým podbarvením.

White Chocolate Balm

Balzám z bílé čokolády.
1 490 Kč

Camomile Body Oil

Konejšivý heřmánkový dětský olej.
950 Kč

Když Aničce byly čtyři roky, narodil se nám Šimonek, který to už měl se mnou výrazně jednodušší. Nemusel být pokusný králíček a zkoušet všemožné preparáty. Od narození si užíval koupele a jemné večerní masáže s heřmánkovým olejíčkem a když byl větší, automaticky jsem přešla na čokoládový balzám k péči o obličej i tělo. Jen je problém, že mu čokoládový balzám chutná, a tak musím hlídat, aby v nestřeženém okamžiku neujídal… I já si ho občas vypůjčím, ne tedy k mlsání, ale k večerní masáži celého těla. Je opravdu velmi voňavý a příjemný. Pro lepší orientaci můžete na našich produktech hledat zlatou malou korunku naší princezny Nely, která označuje vhodnost pro dětskou pokožku.

Domácí spa

Na závěr mám pro vás tip na večerní rituál pro tyto náročné dny. Jestli máte pocit, stejně jako já, že nyní přes den jen píšete úkoly, vaříte, staráte se o děti, domácnost a někdy už je toho na vás moc, zastavte se alespoň večer a vzpomeňte si na okamžik, kdy jste své dítko držela poprvé v náručí. Možná jste i vy tehdy masírovala své miminko naším Heřmánkovým dětským olejíčkem. Pamatuje tu vůni a ten klid? Připomeňte si vzácný čas, vůni heřmánku, vůni vašich dětí. Ty vaše voní úplně nejlépe, že? Po koupání se všichni můžete zklidnit při mini masážích dětských tělíček tímto voňavým zázrakem. Buď je pozvěte do své postele a položte na velkou osušku nebo třeba k rozehřátému krbu na měkkou deku. Intuitivně jemně namasírujte celé jejich tělíčko od nožiček po obličej. Připomeňte si, jak vypadá masáž třeba v našich zámeckých lázních a inspirujte se tahy masérek. Udělá vám to všem dobře, potěšíte se vzájemně a dá vám to pocit sounáležitosti, lásky a nové síly do dalších dní. Pak už jen vklouznout do postýlek a přečíst pohádku. Sladké sny děti, dobrou noc maminko.

Až se naše zámecké brány opět otevřou, doporučuji čerstvým maminkám, absolvovat 30 minutovou „Konejšivou masáž pro miminka“. Je to vlastně 30 minutová instruktážní masáž, kdy si vy sama pod vedením zkušené terapeutky budete moci odborně pohýčkat miminko, což pak využijete právě pro domácí večerní rituál.

Přeji vám klidné podzimní dny s vašimi dětmi a s voňavou kosmetikou Mcely Bouquet.

Vaše Eva