Představujeme vám
Divine Vitamin C Serum

8. června 2023
Autor: Inéz Cusumano, Eva Plchová


Třicet mililitrů vzácného omlazujícího obsahu podle Inéz Cusumano, zakladatelky čistě přírodní linie MCELY BOUQUET, v elegantním balení a s ručně malovanou etiketou ptáčka evokující svojí barvou svěží citrusy. To je božské rozjasňující pleťové sérum pro zářivou, zdravou, hladší, pevnější a hydratovanou pleť s třemi mocnými aktivními ingrediencemi - 20 % vitaminem C, hydratační kyselinou hyaluronovou a regenerační kyselinou ferulovou. Na jeho vývoji pracovala Inéz Cusumano se svým týmem přes dva roky. Hledala nejúčinnější podobu vitaminu C a doplňující aktivní látky, které by jeho sílu ještě umocnily. Toužila po příjemné lehké gelové konzistenci vonící po růžích a citrónech. Pojďme se na sérum podívat zblízka.

Hlavní ingredience

  • 20 % vitamin C - v nejčistší podobě L-kyseliny askorbové a ve velké koncentraci, je pro pleť nejprospěšnější. Chrání pleť před poškozením z UV záření, stimuluje tvorbu kolagenu a zlepšuje její tón a texturu. My ho přidáváme do séra těsně před jeho prodejem, aby si udržel svoji efektivitu po co nejdelší dobu.
  • Kyselina hyaluronová - napomáhá udržet v pleti vlhkost. Sama dokáže navázat až 1000 násobné množství vody. V naší formulaci je použité v nízkomolekulární formě, která lépe proniká do hlubších vrstev pleti a udržuje tak vlhkost nejenom na povrchu pleti. 
  • Kyselina ferulová - regeneruje poškozené buňky, chrání před škodlivým UV zářením, je protizánětlivá, umocňuje efektivitu jiných ingrediencí, vyhlazuje, rozjasňuje pleť a urychluje hojení ran. 
  • Růžová voda
  • Esenciální olej z damašské růže
  • Výtažky Devatera kvítí

Tajemství tolik vyhledávaného vitaminu C
Sérum s vysokým obsahem vitaminu C je vysoce koncentrovaný produkt, který pomáhá zejména zlepšit přirozeně krásný vzhled pokožky, její texturu, hydrataci, rozjasnění, podporuje tvorbu kolagenu a  zpomaluje příznaky stárnutí pro všechny typy pleti. Naše sérum obsahuje přímý vitamin C - kyselinu ascorbylovou, tedy nejúčinnější formu vitaminu C vůbec.

Divine Vitamin C Serum

Božské rozjasňující pleťové sérum
30 ml - 1 990 Kč

Večerní omlazující rituál v rychlých krocích podle Inéz Cusumano

  1. Rosemary Cleanser Butter
    Důkladně, ale jemně si vyčistěte pleť a krk za pomoci rozmarýnového másla a nahřátého froté ručníčku.
  2. Rose Conditioning Mist
    Tonizujte a dočistěte pleť a krk pomocí pravé růžové vody.
  3. Divine Vitamin C Serum
    Na suchou pleť obličeje, krku a dekoltu naneste a jemně zapracujte 1 až 2 kapky séra. Nechte důkladně vstřebat.
  4. Rose Facial Serum
    Jemně vmasírujte několik kapek růžového séra do pokožky. Pohladí vás tisíce okvětních plátků. Růžové sérum vnímáme jako velmi důležitý krok. Divine Vitamin C Serum ho nenahradí, jen krásně doplní.
  5. Divine Herbal Cream nebo Melissa Face Balm nebo Nine Flowers Balm
    Vyživte pleť Božským krémem, růžovým sérem či jedním z našich balzámů. Ráno před odchodem ven naneste krém s faktorem SPF.

Klíčové správné použití

Správné použití tohoto séra může být naprosto zásadní k dosažení těch nejlepších výsledků. Tady je jednoduchý návod a nejdůležitější informace v několika krocích pro maximalizaci efektu.

  1. Čistota pokožky
    Před použitím séra důkladně odličte a očistěte obličej a krk pomocí Rosemary Cleanser Butter, abyste odstranili nečistoty a zbytky make-upu. Pokud totiž použijete sérum na nečistou pokožku, může dojít k podráždění nebo zhoršení stavu pokožky. Pokračuje s Rose Conditioning mist. Pokud chcete použít peeling, teď je na něj ten pravý čas.
  2. Kdy sérum nejlépe použít?
    Doporučujeme používat sérum s vysokým obsahem vitamínu C denně nejlépe na noc každý večer. Při vystavení světlu může být méně účinný, takže je ideální dát mu dostatek času na vstřebání, než půjdete na slunce. Použijte jej po čištění, tonizaci a peelingu, ale před hydratací.  
  3. Aplikace séra
    Před použitím jemně protřepejte. 1 až 2 kapky vzácného séra jemně vtlačte/ zapracujte do suché a čisté pleti obličeje, krku a dekoltu. Počkejte několik minut, až se sérum opravdu plně vstřebá, než na pokožku nanesete cokoliv dalšího, zvláště pokud používáte jiné produkty s AHA a BHA, jako je kyselina glykolová, salicylová nebo mléčná, jinak riskujete podráždění pokožky. Pokud máte velmi citlivou pokožku nebo trpíte kožním onemocněním, měli byste se určitě poradit s dermatologem před použitím séra, stejně tak při jakékoliv nezvyklé reakci. Můžete si také provést jednoduchý náplasťový test. Vetřete 1 kapku séra s vitamínem C na malou část velmi citlivé pokožky vnitřního zápěstí. Počkejte 24 hodin, abyste viděli, zda je pokožka podrážděná. Pokud ne, můžete vitamín C použít na obličej.
  4. Jak dále postupovat?
    Po důkladném vstřebání séra naneste Divine Herbal Cream, Rose Facial Serum nebo Melissu Face Balm dle oblíbeného večerního rituálu.
  5. Ochrana proti slunci
    Vitamín C může zvyšovat citlivost pokožky na slunce, proto je důležité používat pravidelně ochranný faktor SPF a chránit pokožku před přímým slunečním zářením. I když jej používáte na noc, aplikujte opalovací krém následující ráno, než vyrazíte ven.
  6. Skladování
    Je důležité, abyste sérum s vitaminem C spotřebovali do tří měsíců po otevření nebo do uvedeného času na obalu. Je nutné ho také chránit před slunečním zářením a co nejvíce se vyhnout jeho vystavení vzduchu. Udržujte víčko pevně zavřené.

Přejeme vám, ať se rozzáříte s naším novým sérem a užijete si naplno bezstarostné léto.
Inéz Cusumano a tým Chateau Mcely

Tajemný příběh vzácného oleje dobrého Samaritána

Tajemný příběh vzácného oleje dobrého Samaritána

Za vzácným olejem Pure Air stojí dávný tajemný, ale stále velmi aktuální příběh oleje dobrého Samaritána (Good Samaritan Oil). Pojďte se s námi ponořit do časů středověku.

Spánkové rituály Šípkové Růženky

Spánkové rituály Šípkové Růženky

Valentýn je časem lásky a souznění srdcí. Inéz Cusumano, zakladatelka romantického Chateau Mcely, nejen pro tuto výjimečnou příležitost vytvořila dárkovou srdcovou kolekci, kterou spojuje láska a její typický symbol.

Laskavá jóga v objetí vašeho domova

Laskavá jóga v objetí vašeho domova