Seriál„Rituální péče
s MCELY BOUQUET“


3. díl „Rituál mladistvých a hedvábných rukou“


13. října 2022
Autor: Eva Plchová


Ruce jsou naší první vizitkou. Už při podání rukou je jasné, jestli se o své ruce staráte či nikoliv. Hedvábné a mladistvě vypadající ruce dotváří upravený vzhled a podtrhují ženskou krásu. Na rukou je také vidět velmi brzy náš věk, proto je nutné se o ně pečlivě starat stejně, jako o pleť a předejít tak jejich předčasnému stárnutí. Ruce jsou namáhané každodenním mytím, dezinfekcemi, vařením, péčí o domácnost a také chladným počasím. Bývají často suché, kůže je napjatá a působí unaveně. První záchranou je omlazující peeling rukou pomocí Sage Body Scrub, který odstraní odumřelé buňky a vyhladí pokožku. Důkladně vmasírujte trochu peelingu do suché pokožky, omyjte a osušte. Následně do lehce vlhkých rukou, které jsou již krásně vláčné díky přítomnosti esenciálních olejů, vmasírujte dostatek výživného Wild Thyme Hand Balm a na závěr ošetřete nehtové kůžičky či problematická místa účinným Nine Flowers Balm. Tento rituál si dopřejte jedenkrát týdně. Mateřídouškovým balzámem o ruce ale pečujte denně. Pokud chcete zvýšit účinek na maximum, používejte při mytí Camomile Body Oil

Krok 1
Sage Body Scrub

Jednou týdně si dopřejte tuto hloubkovou péči, po které budou vaše ruce krásně hladké, omlazené a pokožka bude vyživená. Důkladně si vmasírujte šalvějový peeling do pokožky rukou. Ruce opláchněte a osušte. Základním krokem k ozdravení pokožky je peeling, který odstraní odumřelé buňky. Účinné látky péče mohou krásně proniknout do hlubších vrstev pokožky. Na minerály bohatá směs z himalájské soli a vzácných esenciálních olejů šetrně odstraní z pokožky odumřelé buňky a zanechá ji okamžitě sametově hladkou a omlazenou. Výtažky pěti místních bylin a devět esenciálních olejů v čele se šalvějí, mateřídouškou a myrhou zregenerují namáhanou pokožku rukou a zahalí je voňavým závojem, který bude ještě několik hodin po aplikaci pokožku regenerovat a vyhlazovat.

Sage Body Scrub

Šalvějový tělový peeling
200 ml  |  1 190 Kč


Krok 2
Wild Thyme Hand Balm

Pokračujte omamně vonícím ochranným balzámem, který používejte denně dle potřeby v malém či větším množství. Promasírujte jím důkladně pokožku rukou. Změkčující, vyhlazující a ochranný balzám s podmanivou vůní letního českého lesa obsahuje bambucké máslo s včelím voskem, pět čistých a výživných olejů i pět výtažků z místních bylin. Osm esenciálních olejů v bohatém aromaterapeutickém množství v čele s mateřídouškou a rozmarýnem vaše ruce neodolatelně provoní, umocní ochranné účinky balzámu a navíc vám přinesou pocit útěchy a uklidnění. Balzám působí jako prevence předčasného stárnutí pleti, ulevuje popraskané, suché a zanícené pokožce rukou. 

Wild Thyme Hand Balm

Ochranný mateřídouškový balzám na ruce
50 ml  |  750 Kč


Krok 3
Nine Flowers Balm

Na závěr aplikujte v tenké vrstvě velmi výživný a jemný balzám na nehtové kůžičky a záděry. Používejte také při drobných oděrkách a poškození či lokálním vysušení pokožky. Tento balzám je skvělý i k hloubkové péči o obličej, zvláště pokud trpíte sušší pokožkou, využijete ho tedy dvojím způsobem. Výživný bylinný balzám je určen pro regeneraci podrážděných a narušených míst nejen na rukách, ale i obličeji a celém těle. Naneste jej vždy ve slabé vrstvě na postižené místo. Rakytníkový esenciální olej je bohatým přírodním zdrojem vitamínů A, C a E, aminokyselin i karotenů a podstatným způsobem napomáhá při obnově buněčné tkáně. Jeho regenerační účinky doplňuje především pupalkový olej s bambuckým máslem a bylinnými výtažky. Esenciální oleje Damašské růže Otto, neroli a slaměnky tvoří ten nejexkluzivnější elixír, který vám pomůže nejen se šrámy na těle, ale i duši.

Nine Flowers Balm

Regenerační balzám Devatera kvítí
30 ml  |  1 090 Kč