Svatební trendy 2024

18. ledna 2024
Autor: Eva Plchová, Veronika Benešová


Svatby k romantickému mcelskému zámku neodmyslitelně patří již 18. sezónu. Každý pár přináší nový příběh, sny, představy a touhy, které naše svatební koordinátorky naplňují. Prožívají se snoubenci přípravy, plánování i samotný svatební den. To se nemění. Co se ale mění každý rok, jsou trendy, které přinášejí novou vlnu inspirace. Tady jsou nejzajímavější z nich. Využijte poslední volné termíny pro tento rok a atraktivní květnovou nabídku.

Hra barev

Letošním svatebním barevným hitem bude broskvová. Nevěsty zvolenou barvu rády promítají do celkového stylingu svatby od drobných detailů jako jsou střevíčky, stuha na kytici, rtěnka, šperky až po květiny a barvy šatů družiček a všech svatebních hostů, kteří si mohou pohrát s paletou odstínů zvolené ústřední barvy.

Svatební design na míru

Precizní design, nákresy, zpracované sny a představy vycházející z osobností snoubenců a z hlavního poslání svatby. Svatební stylistka Adéla Maříková pro naše mcelské páry tvoří kreativní moodboardy s přesahem a za použití nevšedních doplňků a detailů.

Design: Adéla Maříková, Květinový design a dekorace: Ivan Šablatúra, Foto: Matěj Třasák,
Mood video: Jakub Kulda

Personalizace svatby

Snoubenci milují používání svých iniciálů, oblíbených vůní a jídel, barev, vytváření speciálního koktejlu s barmanem apod. Prostě vše, co vystihuje svatební pár. Jednotlivé detaily se mohou objevovat na svatební kytici, šatech, závoji, ubrouscích či v candy baru.

Svatební dary s přesahem

Svatební dary mohou mít charitativní nádech nebo mohou být opravdu originální. Co třeba nahrát novomanželům video nebo píseň?  

Svatební obřady 

Elegantní, opulentní svatební portály, velkolepě nazdobená svatební místa a oltáře často až barokního stylu s následnou elegantní večeří. 

Originální zábava

Letos budou hrát prim originální zábavy pro hosty – jízdy na koních a ponících, čechrání srsti oslíkům, pro děti mini zoo namísto dětského koutku, pro odvážnější i cirkusové vystoupení, dronová show namísto ohňostroje. Vše může doplnit letní kino v podobě promítání vlastního filmu o osobním příběhu snoubenců.

Svatební šaty 

Návrat slaví retro, art deco a vintage svatby. Nevěsty se inspirují u ikonických svatebních rób třeba Grace Kelly.

Hudba

Svatební hostinu, snídani či brunch oživí živá hudba. Svatební kapely dostávají stále větší prostor a je velkým trendem pozvat i více kapel, které uspokojí širší publikum během oslav.

Gastronomie a nápoje

Elegantní servírované menu dokonale spárovaném s nápoji a originálními drinky, doplněné efekty během servisu. Věž z šampaňského namísto přípitku, romantické designové brunche, sladké svatební koutky se budou podobat candy shopům a budou skutečně vypadat jako z pohádky o perníkové chaloupce. Dekorace z čerstvého ovoce doplní květiny na svatebních stolech. V kurzu jsou také dekadentní pikniky, neformální grilování nebo pool party.

Detaily

Svatební detaily budou hrát letos velký prim. Přinášíme tipy na ručně psaná zdobená svatební oznámení, menu, originální pečetě s iniciály snoubenců a jejich logem na míru či umělecké svatební dorty plné stuh, perel a květin.

Mcelské svatby 2023 plné rituálů a nekonečných závojů!

Mcelské svatby 2023 plné rituálů a nekonečných závojů!

Svatební sezóna se na Chateau Mcely pomalu rozjíždí. A jaké budou trendy letošní přehlídky nevěst a ženichů? Elegantní šaty podle princezen a holywoodských star budou plné výšivek, perel, doplněné o hladký účes a nekonečný závoj. Vítězit budou růžovo-malinové odstíny dekorací a doslova umělecké několikapatrové vysoké dorty.

Léto s Mcely Bouquet pro dokonale svůdné tělo a krásné nožky

Léto s Mcely Bouquet pro dokonale svůdné tělo a krásné nožky

Inéz Cusumano pro Elle o MCELY BOUQUET

Inéz Cusumano pro Elle o MCELY BOUQUET

Rádi bychom se s vámi podělili o velmi zajímavý text, který zakladatelka Chateau Mcely a čistě přírodní kosmetické kolekce MCELY BOUQUET, Inéz Cusumano, otevřeně napsala pro časopis ELLE, a který se stal zdrojem některých publikovaných článků i podkladem pro loňský podcast o aromaterapii, který si můžete v závěru poslechnout. Přejeme vám pěkné čtení a mnoho inspirace při péči o svoji zdravou pleť.