Princezna Nely slaví
10. narozeniny!

14. února 2023
Autor: Eva Plchová


Milí přátelé,

je to již 10 let, co těším duše malých dětí, přináším jim radost a poselství do života „Nikdy nepřestávej snít!“. A jak to celé začalo? Kdysi dávno žila na sousedním loučeňském zámku princezna Marie Thurn-Taxis. Ta milovala svá vnoučátka, která žila tady na zámku ve Mcelích. Ráda jim vyprávěla příběhy a některé pro ně sepsala do knih. Nejznámější z nich je kniha z roku 1910 s názvem „The Tea Party of Miss Moon“, kterou Marie sama napsala krásným rukopisem v angličtině, aby děti vzdělávala a ilustrovala ji kresbami. Princezna inspirovala i moji maminku, současnou majitelku mcelského zámku, Inéz Cusumano, která navázala na tradici a napsala pro mě knihu „Princezna Nely ze Chateau Mcely“. To se psal rok 2013.

Kdo ale zná moji maminku, tak je mu jasné, že u knihy rozhodně nezůstalo. Sesbírala inspiraci z našich rodinných cest po celém světě a stvořila apartmán princezny Nely, butik s hračkami a doplňkovými předměty, dětské Nely menu (mňam miluji naše palačinky) a rovněž menu masáží pro hýčkání dětí. A to nejlepší na konec. Každý rok také pořádáme slavnost „Slet princezen“, kterou miluji nejen já, ale spousty dalších dětí a na které rozhodně nikdy nechybím.

Vše oslavíme v září 2023!

Představte si, že tento rok Vám představím druhý díl knihy o mě. Jednou se mi zdál krásný sen, který jsem mamince vyprávěla a ona o tom napsala navazující knihu „Princezna Nely a tajemství mátového peříčka“. A jak jsem Vám říkala o tom Sletu princezen, tak protože nám stále chodí spousta dotazů na účast a místa jsou omezená, rozhodli jsme se, že zcela výýýýýjimečněěěě, protože mám ty narozeniny, uspořádáme dvě slavnosti Sletu princezen po sobě. A právě tady se odhalí má nová kniha a spousty dalších novinek, které moje maminka chystá. Jupí, už se nemohu dočkat. Více Vám už ale neprozradím. Pssst od této doby je to moje tajemství, které zná už jen má nejlepší kamarádka, gepardice Pralinka. Tak v září na viděnou!

Vaše princezna Nely

Připomeňte si oblíbený film o princezně Nely

Inéz Cusumano pro Elle o MCELY BOUQUET

Inéz Cusumano pro Elle o MCELY BOUQUET

Rádi bychom se s vámi podělili o velmi zajímavý text, který zakladatelka Chateau Mcely a čistě přírodní kosmetické kolekce MCELY BOUQUET, Inéz Cusumano, otevřeně napsala pro časopis ELLE, a který se stal zdrojem některých publikovaných článků i podkladem pro loňský podcast o aromaterapii, který si můžete v závěru poslechnout. Přejeme vám pěkné čtení a mnoho inspirace při péči o svoji zdravou pleť.

Ohlédnutí za seriálem k 15. výročí Chateau Mcely

Ohlédnutí za seriálem k 15. výročí Chateau Mcely

„V roce 2021 jsme slavili 15 let od otevření vstupní brány našim prvním hostům! Zámek tehdy voněl šeříkem, který bohatě zdobil interiér v nových vázách a všichni jsme byli plni očekávání. Od nepaměti jsem toužila nalézt vlastní poslání. Díky tomu jsem vnímala okamžiky štěstí i životní úskalí jen jako přípravu k jeho naplnění. Všechno začalo tím, že jsem se rozhodla změnit svůj život. Opustila jsem atraktivní práci developerské manažerky v kostýmku a lodičkách a začala v džínách a teniskách hledat svoje opravdové poslání. Toužila jsem využít všech svých získaných schopností a zkušeností a vytvořit jedinečné místo. Takové místo, kde se člověk bude moci pozvednout nad každodenní realitu a z této ptačí perspektivy si lépe uspořádat svoje životní priority. Po celý rok jsme Vám přinášeli vzpomínky na naše počátky v podobě seriálu, který se stal vstupem za hranici všednosti. Tady je pro Vás přinášíme všechny pěkně pohromadě.“

Brzké jaro v zámeckém parku

Brzké jaro v zámeckém parku