Slet princezen
– Nely a Anděl Páně

17. září 2022
Autor: Eva Plchová
Fotografie: Jakub Kulda


Září je ten nejlepší čas zazářit ve Mcelích v princeznovských šatech a s korunkami ve vlasech. Od 9. do 11. září se zámek již po patnácté přenesl do světa pohádek, nadýchaných šatů, princezen, princů a letos dokonce i andělů. Princezna Nely totiž letos hostila na zámku Anděla Páně a jeho přátele. Zámek se zahalil do adventní a vánoční atmosféry, kde nechybělo domácí vánoční cukroví, vánoční stromeček, dárky, párky ani nebe. K překvapení všech nás poctil svoji návštěvou i oblíbený herec Jiří Dvořák, který se již podvakrát legendárně zhostil role čerta Uriáše. Program byl více než bohatý od pátečního podvečera až do nedělního odpoledne. Pojďte se na vše podívat s námi ve fotografiích!

A co nás čeká příští rok? Princezna Nely ze Chateau Mcely oslaví své krásné kulaté 10. narozeniny. Při této příležitosti se pokřtí i druhý díl připravované pohádkové knihy Inéz Cusumano s názvem “Princezna Nely a tajemství mátového peříčka”.

Nely, její kamarádka gepardice Pralinka a devatero pestrobarevných ptáčků budou ústředním tématem 16. ročníku Sletu princezen, který se bude, vzhledem k velkému zájmu, výjimečně konat ve dvou termínech, a to od pátku 1. do neděle 3. září 2023 a od pátku 8. do neděle 10. září 2023.


Partneři Sletu princezen 2022


Další tématické články

„Slet princezen – Nely v království Arendelle“ přinesl upřímnou dětskou radost!

„Slet princezen – Nely v království Arendelle“ přinesl upřímnou dětskou radost!

Roztančete s námi začínající prázdniny! Radostným tancem jsme chtěli oslavit probuzení zámku a nás všech do nového svěžího života plného smíchu, dobré nálady, lásky a zároveň také 15. výročí založení Chateau Mcely. Proto jsme nacvičili, zatančili a natočili video, které vás zvedne ze židlí a inspiruje třeba k vyběhnutí na louku, k brouzdání nohou v trávě, nošení hlavy v oblacích, prostě k bezstarostným chvílím.

SLET PRINCEZEN: Co se děje za oponou?

SLET PRINCEZEN: Co se děje za oponou?

Myslíme na budoucí generace - Nešlap, nelámej...

Myslíme na budoucí generace - Nešlap, nelámej...

Přináším Vám rozhovor s mým manželem, Vlastimilem Plchem, který Chateau Mcely citlivě řídí od otevření v roce 2006. Hlavním tématem se stala ekologie, se kterou je Chateau Mcely spjato od samého počátku a kterou sama vnímám jako stále potřebnější v každodenním životě nás všech. Úcta, láska a respekt k přírodě začíná být nezbytností.