„Slet princezen
– Nely v království Arendelle“ přinesl upřímnou dětskou radost!

„Existují dva způsoby, jak žít život. Ten první je myslet si, že nic není zázrak. Ten druhý je myslet si, že všechno je zázrak.“ Albert Einstein  


17. září 2021
Autor: Eva Plchová
Fotografie: Jakub Kulda


Každé září na zámku Mcely září v krásných šatech desítky malých princezen a princů. Slet princezen je přehlídka nejen šatů, účesů, elegance, pohádkové atmosféry, ale i toho nejlepšího, co Chateau Mcely dokáže. Slet princezen je totiž výsledkem prakticky celoročního přemýšlení, příprav, plánování a organizace, která graduje začátkem srpna, tak aby druhý zářijový víkend proběhl v plném lesku. I letos tomu nebylo jinak, a tak už se jen s úsměvem ohlížíme za 14. ročníkem této velké slavnosti.

Ledové království přičarovalo do parku kopec pravého sněhu uprostřed teplého babího léta, který řadu dní schovávali na poděbradském zimním stadionu. Zázračný sněhostroj sypal umělý ekologický sníh a vytvořil dokonalou iluzi nad obrazem princezen Elsy a Anny, které se potkaly s místní princeznou Nely a přivedly s sebou sněhuláka Olafa, soba Svena, záludného prince Hanse, dobráka Kristoffa i dva malé trolíky.

Asi největší atrakcí se letos ale stala pěna, kterou připravili místní hasiči pro děti na našem velkém hřišti a která vykouzlila zasněženou pláň a hlavně hodně smíchu. Má dcera, která již řadu let představuje princeznu Nely, mi prozradila tři nejhezčí věci letošního ročníku. Myslím, že mluvila za většinu dětí. „Jednoznačně báječná pěna, krásné šaty z módní přehlídky DreamsEden a psí spřežení.“ To byl jen její top výběr ze série bohatých víkendových zážitků od živé pěvecké show Jima Cusumano, zakladatele Chateau Mcely, jehož chytlavé hity z 50. let roztančily snad všechny princezny, přes prohlídku zámku k 15. narozeninám Chateau Mcely s jeho manželkou, Inéz Cusumano, módní akademii, snění, čtení, pečení, dračí lodě na jezírku, vyrábění, akrobacii, jízdu na konících, pletení copů, bylinkové míchání, stavby lesních domečků, jízdu ve stylovém červeném kabrioletu flotily Lexus až po kurz prostírání, sportovní stezku, království Mattel a letní pohádková kina.

Julinka Cusumano, dcera Inéz a Jima, která letos představovala soba Svena vtipně prohlásila, že princezny miluje a nejvíce se jí líbí, že jsme taková jedna velká cirkusová rodina. To mě rozesmálo, ale řekla velkou pravdu. Kdo by nahlédl do Zlatého sálu, který se změnil v sobotu ve velkou hučící divadelní šatnu, pochopil by, co tím myslela. Do programu se totiž zapojila řada kolegů, jejich dětí a dalších rodinných příslušníků, kteří věnovali svůj čas přípravám, tréninkům tanců a módní přehlídky i zkoušení šatů. Letos jsme měli obzvlášť radost, že náš každoroční charitativní příspěvek z výtěžku akce obohatila i tichá aukce šatů princezny Nely, která přinesla navíc nymburskému Centru pro všechny 10 000 Kč pro postižené děti. Velice děkujeme DreamsEden a vydražitelům!

Přeneste se s námi i příští rok do říše fantazie, splněných přání, zážitků a andělské lásky mezi rodiči a dětmi. Již nyní vznikají první nápady na jubilejní 15. ročník Sletu princezen – Nely a Anděl Páně v termínu od pátku 9. do neděle 11. září 2022.

Těšíme se na vás.
Vaše Eva a Chateau Mcely tým

Střípky z letošního Sletu princezen

SLET PRINCEZEN: Co se děje za oponou?

SLET PRINCEZEN: Co se děje za oponou?

Laskavá jóga v objetí vašeho domova

Laskavá jóga v objetí vašeho domova

Podzimní posílení imunity po Mcelsku

Podzimní posílení imunity po Mcelsku

Po teplém létu k nám opět přichází barevný podzim a s ním kratší dny, méně sluníčka, časté deště a chladné počasí. Přesto je podzim krásné období, které nejen nám, ale celé přírodě přináší spoustu příjemných chvil.